donderdag 29 september 2011

Een lange reis

Vandaag gaat de wekker om 06.00 uur om onze reis te vervolgen. Gelukkig hebben we na deze dag het minste hotel gehad en deze viel uiteindelijk reuze mee. Vandaag hebben we een lange busreis voor de boeg, namelijk een reis van  389 km door de bergen en over slecht wegdek.

De eerste stop die we maken is voor een bezoek aan de Khmertempel van Prasat Hin Pimai. Dit is weer een erg mooie tempel van rond de 1000 jaar oud. Helaas dat er weinig van over is, maar zelfs de overgebleven delen zijn mooi. Na dit bezoek gaan we naar de grootste banyan boom van Thailand in Sai Ngam Banyan Grove. Dit is een boom met honderden boomstammen. Elke keer wanneer de tak/ wortelen de grond raken, nestelt zich deze in de grond en zet zich om in een nieuwe boomstam. Erg mooi om te zien.

We rijden verder naar een lokaal restaurant om daar heerlijk te eten. Elke keer weten we niet wat ons te wachten staat, maar het is tot nu toe heerlijk eten. Na het eten moeten we nog een flink stuk rijden naar het hotel in Phitsanulok. Af en toe gelukkig een stop om te naar het toilet te gaan, de benen te strekken en te genieten van een mooi uitzicht. Uiteindelijk komen we rond 18.30 uur aan in het hotel en dan moeten we ons snel douchen voor het eten in het hotel.

Na het eten gaan we met de fietstaxi door de stad rijden en worden we afgezet bij een restaurant. In dit restaurant is een ‘ vliegende groenten show’. Meerdere mensen hebben uiteindelijk mee gedaan aan deze show, inclusief Leonard en ik. Hilarisch om doen. Er wordt dan groenten gekookt en in de lucht gegooid en deze moesten wij, gekleed in een mooie outfit, opvangen. Na dit ‘ spektakel stuk’ gaan we weer richting het hotel met de fietstaxi. Al met al was het een lange dag, maar uitslapen is er niet bij. Hopen dat het lang duurt voordat het 06.00 uur is.

Foto’s Thailand – Dag 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten