zaterdag 1 oktober 2011

Groen, groener, groenst

Vandaag gaat de reis van Phitsanulok, via Sukothai, naar Lampang. De eerste stop die we maken is in het Sukothai Historical Park. Dit park staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat en staat vooral bekend op zijn immense Boeddhabeelden en serene lotusvijvers. Het park is vrij groot, vandaar dat we ook deze keer weer op de fiets stappen.

Vervolgens rijden we verder naar Si Satchandalai waar we in een lokaal restaurant genieten van een lunch. Wat een mooie locatie! Ik kan genieten van de kleur van het landschap. Wat is het hier mooi groen. Tijdens de reis zien we landschappen, de een nog groener dan de ander. Dit is een groot voordeel van de zware regenval afgelopen weken. Ook hebben we tijdens de lunchstop de eerste apen gezien, maar helaas in ‘gevangenschap’ .

Na de lunch rijden we verder richting Lampang. Voordat we naar ons hotel gaan, stoppen we eerst bij de Wat Prathat Lampang Luang, een boeddhistische tempel. In het hotel zien we het nieuws met het weerbericht van Chiang Mai. Er schijnen veel overstromingen te zijn, dus straks bij het diner maar kijken hoe dit er voor staat.

Tijdens het eten krijgen we nog niets te horen over Chiang Mai, dus we gaan er maar van uit dat het goed gaat komen. We gingen eten in een lokaal resaurant in Lampang. Wat een mooi restaurant was dat weer. Dit keer geen toilet met een rivier en vissen, maar meerdere watervallen midden in het restaurant. We hebben ook weer heerlijk ‘pittig’ gegeten. De mannen hadden wat moeite met het pittige eten en waren lekker aan het zweten. Na het eten stond er niets meer op het programma, dus we zijn met de drie jonge stelletje lekker blijven hangen en gezellig gekletst. Daarna gaan we naar het hotel, want we mogen dit keer om 05.30 uur op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten