woensdag 5 oktober 2011

Nat of droog?

Vandaag verlaten we na één nacht Chiang Rai en gaan op weg naar Chiang Mai, waar gister nog twee meter hoog water stond. Het was nog de vraag of bij ons hotel konden komen, maar het water was geheel verdwenen en de straten waren opgeruimd. Voordat we in Chiang Mai aankomen staan er nog verschillende stops op het programma. Vandaag staat in het teken van de handvaardigheidindustrie, maar eerst een bak koffie. Dit doen we bij The Rubber Triangle, een condoomplantage.

We starten de handvaardigheiddag met sieraden. We zien hier hoe edelstenen en sieraden worden gemaakt en kunnen uiteraard van alles kopen. Veel mensen uit onze groep doen dit ook, maar mijn ding is het niet helemaal. Misschien komt er vandaag nog iets anders op mijn pad.

Voordat we naar de andere industrieën gaan, mogen we onze maag weer vullen. We zijn weer zo blij als een kind, want ze hebben wederom patat. Wanneer we ons bordje vol is, begint het weer keihard te regenen. Het blijft dit keer een hele tijd doorgaan, maar we moeten natuurlijk nog bij de bus komen. Hoe gaan we dit doen en hoe komen we droog over. Een vrouw gaf het verkeerde voorbeeld. Zij was zo enthousiast dat ze uitgleed en van top tot teen helemaal doorweekt. Daarna is het onze beurt. Op blote voetjes en een paraplu of parasol lopen we naar de bus. We zijn blij dat we droog zijn, maar wat een belevenis. Het leukste is dat het weer droog is wanneer we allemaal in de bus zitten.

Vervolgens rijden we naar een plaats waar paraplu’s worden gemaakt en waar verschillende attributen worden beschilderd, variërend van t-shirts tot telefoons. Ook dit blijkt niet voor mij weggelegd en besluit ook hier niets te kopen.

Dan gaan we nog een handvaardigheid bezoeken. Dit betreft de zijde industrie. Hoe wordt zijde gemaakt en hoe wordt dit bewerkt, zodat er shawls etc van worden gemaakt. Leuk om te zien, maar niet heel interessant. We hopen dat het avondprogramma beter is ‘ savonds. Helaas is dit niet het geval. Na een tegenvallend Kantoke diner, krijgen we ook naar een Thaise dans te zien. Wanneer het één dans is, is dit nog te overzien, maar het waren er helaas twaalf. We konden nog net de ogen open houden en waren blij dat we naar het hotel mochten.

Het hotel is een tegenvaller, aangezien we geen gratis WiFi hebben. Wel kunnen we gebruik maken van de wasservice, dus laten we heerlijk onze kleding wassen.

Foto’s Thailand – Dag 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten