woensdag 5 oktober 2011

Een lange dag


Vandaag zouden we rond 18.00 uur met de trein richting Ayutthaya gaan, maar vanwege de overstromingen in Ayutthaya kan dit helaas niet doorgaan. We vinden dit erg jammer, aangezien het een hele belevenis moet zijn. In plaats hiervan vertrekken we om 08.30 uur al uit Chiang Mai om met de bus richting Ayutthaya te gaan. Uit voorzorg zijn niet waterdichte koffers bovenin de bus gezet, dus we verwachten het ergste onderweg. We komen paar een overstroming tegen, maar dit valt gelukkig mee. Het raarste van alles is dat het weer prima is. De zon schijnt de hele dag heerlijk en het is erg heet.

Onderweg maken we meerdere stops. Dit keer helaas niet om mooie dingen te bekijken, maar om naar het toilet te gaan en om wat eten en drinken te kopen. Ook gaan we nog ergens lunchen.

Rond 18.30 uur komen we aan in Ayutthaya. Het water heeft deze stad net bereikt. De helft van de weg staat hier onder water en de bevolking is pas net verrast met het water. Snel worden er zandzakken geplaatst, worden auto’s uit het water gereden en staan er boten gereed om mensen te vervoeren.

Wat een indruk kan dit op je maken. Wij hebben er niet veel last van, maar voor de plaatselijke bevolking is dit verschrikkelijk! Ze hebben nu hun ‘huis’ gebouwd op de ‘snelweg’, aangezien deze hoger ligt en hun huis al onder water staat.

We zitten nu in een hotel precies naast de rivier. We zien het water met het uur stijgen, aangezien er ergens een dam is opengezet. Het enige wat we kunnen doen is hopen dat we hier morgen makkelijk weg komen. Daarna gaan we richting het zuiden en laten we de overstromingen achter ons. Al met al hebben wij gelukkig geen last gehad van de overstromingen en bedanken we Kras voor het verplaatsen van de reis;).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten